perjantai 11. heinäkuuta 2014

Super treenit x2!

Viimeisimmän postauksen jälkeen on tapahtunut kaikenlaista. Kalle on viettänyt 2 viikon kesäloman, ollaan käyty ihan oikeassa kouluvalmennuksessa ja hypätty super treenit itsenäisesti. Tavoitteena olisi ensi keskiviikkona päästä starttaamaan estekisoihin jos kyydit järjestyvät toivotulla tavalla.

Aloitetaan kuitenkin keskiviikon kouluvalmennuksesta. Lotta sai meidät ylipuhuttua lähtemään kohti Tikkakoskea ja Päivi "Pake" Kinnusen kouluvalmennusta. Kauhunsekaisin tuntein lähdettiin kuuntelemaan tuomiota hevosesta ja ratsastajan rappiolla olevasta istunnasta. Valmennuksen aiheena oli perusratsastus ja pohkeenväistöt diagonaalilla. Sain kullanarvoisia vinkkejä omaan istuntaani ja kappas alla olikin rento ja pyöreä hevonen! Paketti oli kasassa kun muistin pitää lonkan ja polven rentona. Ryhtiikin tuli huomattava parannus kun muistin avata lavat ja pitää leuan ylhäällä.


Kalle sai kehuja hyvistä askellajeista ja laukka on kuulemma niin kolmitahtinen kuin normaalilla ratsuhevosellakin. Kehuja tuli myös asenteesta ja tasaisesta suorittamisesta. Kuulemma Helpon A:n starttaaminen hyväksytysti ei ole mikään ongelma. Suoruutta ja kokoamisastetta varsinkin oikeaan laukkaan kun saa lisää niin avot. Ehdottomasti menemme seuraavaankin valmennukseen. Harmi kun ei ollu kuvaajaa mukana, joten postauksen kuvat ovat eilisistä estetreeneistä.Eilen oli sitten super estetreenit kotona. En ole hypännyt ollenkaan sitten viime estekisojen, joten oli korkea aika hieman loikkia. Rakensin suoran suhteutetun 4 laukalla ja kaarevan 5 laukalla. Tulimme esteitä molempiin suuntiin hieman miksattuna. Hypyt sujuivat paremmin kuin hyvin ja kokeilin hypätä ilman martingaalia. Poni toimi hyvin ilmankin, joten kokeillaan seuraavissa kisoissa mennä ilman. Viimeinen rata oli 90-100cm korkeudella ja tarkoituksena olisi mennä keskiviikkona 90cm, jossa on 100cm uusinta. Saa nähdä kuinka meidän käy jos kyydit järjestyvät. Toivotaan parasta.
3 kommenttia:

 1. Tervehdys Hankasalmelta!
  Löysin blogisi vasta ja liityin samantien lukijaksi :) Itselläni on kolme lämpöstä ratsuna ja yksi niistä, ruunapoika Kultsi, on Texas Expressistä (ravikuvia löytyy Sukupostista nimellä Willow Gold).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin :) Bloggailetko? Olisi mukavaa lueskella Kallen sisarpuolien kuulumisia :)

   Poista
 2. Minulla ei ole blogia. Kultsi aloittelee vasta ratsun uraa. On maastoiltu aiemmin mutta nyt on reilut 10 kertaa harjoiteltu vasta niitä oikeita ratsujuttuja.

  VastaaPoista