perjantai 8. elokuuta 2014

Päivi Kinnusen kouluvalmennus 5.7 + kysymyspostaus

Kisapostaus odottaa videoiden siirtämistä netin ihmeelliseen maailmaan ja tosiaan käytiin estekisojen lisäksi menemässä meidän ensimmäinen Helppo A hyväksytysti. Lotta meni B-merkin alle ja ratsukko ottikin hienosti toisen sijan! Tiistaina oli kuitenkin odotettu kouluvalmennus, joten aloitetaan siitä.

Viime Paken valmennuksen ollessa tehokas ja höydyllinen ilmoittauduimme taas mukaan. Ratsastin kahden hengen ryhmässä ja vau mehän päästiin ihan tekemään asioita! Tunnin teemana oli vastalaukat, keskiaskellajit ja avotaivutukset. Meille ongelmana on Kallen osittainen voimattomuus kouluratsastuksen saralla, joten tehtiin tehokasta treeniä korkeammassa muodossa. Sain ohjeeksi ratsastaa vain verryttelyt matalammassa muodossa, mutta muuten niska ylös ja takaa eteen. Kalle helposti lintsaa rullaamalla kaulan linkkuun ja näin liike ei tule kropasta asti läpi. Kotiläksyksi tuli myös avotaivutusten hiominen oikeaan kierrokseen. Liike karkaa todella helposti väistön puolelle. Videon lataaminen on takkuillut tosi pahasti, joten väliaikaisena ratkaisuna linkki videoon;Videolla näkyykin tehtäviä, joita tunnin aikana suoritettiin. Mukana on myös niitä ei kaikista tasaisempia pätkiä, mutta itse ainakin olen hevoseen tyytyväinen. Laukanvaihdot rupeavat olemaan hallittuja ja laukka kolmitahtista. Kuski nyt suurinpiirtein yrittää roikkua mukana ja oma istunta kaipaa vielä paljon hienosäätöä. Treeniä vielä lisää alle niin kuulemma rodusta huolimatta Kallen voisi saada hyvillekkin prosenteille A:ssa. Lupasin nyt itselleni, että ruvetaa käymään aktiivisesti tulevissakin Paken valkoissa ja katotaan mihin meidän rahkeet riittävät. Ensi kerralla kuulemma suuhun pitää laittaa kanget. Hui!

Kalenterikin näyttää näköjään meidän yhteisen taipaleen jatkuneen jo 11 vuoden ajan.  Nyt en mitään erityisempää postausideaa aiheen kunniaksi keksi, joten kysykää ihmeessä mitä mieleen juolahtaa. Teen kysymyksista vastauspostauksen.


2 kommenttia:

  1. Aika hauskaa, minäkin oon Paken oppilas! Ensi viikolla treenataan taas, enkä jaksa millään malttaa odottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pake on super! :) Mekin ollaan nyt parissa valkassa käyty ja on kyllä ollut toimiva.

      Poista