perjantai 19. syyskuuta 2014

Paken kouluvalmennus 16.9

Tiistaina käytiin pyörähtämässä Lakulla Paken kouluvalmennuksessa. Yleisön pyynnöstä Kallella oli suussa kanget, joihin olen hankkinut entisen nivelbridongin tilalle vastaavan kolmipalana.  Tuntuma suuhun tuntui paljon paremmalta, mutta edelleen ajoittain K heittäytyy tyhjäksi edestä ja pakoilee kangen vaikutusta.  Tähän ongelmaan paneudutiin valmennuksessa.


Alkuverkassa tsekattiin miten ollaan selviydytty meidän kotiläksystä eli avotaivutuksesta. Tultiin tehtävää, jossa pitkänsivun alku ratsastettiin avotaivutusta ravissa. Avon jälkeen ratsastettiin loppu pitkäsivu keskiravia. Vasempaan kierrokseen treeni oli mennyt perille, mutta oikealle pientä takkuilua oli edelleen havaittavissa. Oikea kierros on meille molemmille hankala ja helposti annan Kallen lipsua väistön puolelle huolellisen taivutuksen sijaan. Hiomalla saatiin muutama kiva pätkä myös oikealle, joten treenit avojen parissa jatkukoon!

Seuraavaksi ratsastettiin molemmilta lyhyiltä sivuilta kohti keskihalkaisijaa ja väistettiin ravissa kohti uraa. Uralla nostettiin vastalaukka ja laukattiin päätyyn asti. Tässä tehtävässä rupesi pientä väsymystä olemaan ilmassa, joka näkyi kuolaimen taakse rullautumisena. Pake neuvoi ratkaisuksi kankiohjan reilun löysäämisen ja nivelohjalla pään reippaan nostamisen. Hyvin nopeasti Kalle hoksasi ettei haeta rollkuria ja hommat lähti sujumaaan toivotulla tavalla.Lopputunnista harjoiteltiin vielä suoraan ratsastamista keskihalkaisijalla. Muuten edettiin uraa pitkin laukassa, mutta keskihalkaisijalla vaihdettiin laukka ravin kautta. Pientä vinoutta oikeassa kierroksessa oli havaittavissa, mutta huolellisella ratsastamisella saatiin tilanne korjattua.  Kokonaisuudessaan valmennus oli jälleen hyödyllinen ja tehokas. Kehija saatiin Kallen hyvästä ulkoisesta olemuksesta ja laukan laatu on kuulemma parantunut hurjasti! Ehkä meidän nähdään ensi kaudella kouluradoilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti