maanantai 8. joulukuuta 2014

Vajaa 3 viikkoa klinikasta

Ajattelin tulla päivittämään Kallen kuntoutumistilannetta kun klinikkareissusta tulee huomenna kolmisen viikkoa. Ohjeiden mukaan tällä viikolla saa ruveta ottamaan asteittain laukkaa ja parantumiselle annettiin "deadlineksi" jouluaatto. Jos juhlapyhien jälkeen hevonen ei tunnu normaalilta lähdetään vikaan etsimään muualta kuin jaloista.

Sairaslomalainen on lähtenyt kuntoutumaan hitaasti. Viimeviikolla ravityöskentelyn alkaessa maanantaina olin itkua vääntämässä. Niin epäpuhtaasti se könkkäsi eteenpäin. Soitin klinikalle ja kysyin pitääkö patistaa epäpuhtaudesta huolimatta ja kuulemma pitää. Päivä päivältä ravi rupesi vertymään ja loppuviikosta ravailtiinkin jo ihan puhdasta ravia niin kentällä kuin maastossakin. Hieman neuroottisena pyysin vielä hevoshierojan tsekkaamaan tilanteen, ettei löydy mitään lihasperäistä tai ettei satulat ole jääneet epäsopiviksi. Lihakset olivat ok pientä seisomisesta johtuvaa jäykkyyttä lukuunottamatta ja molemmat satulat istuivat edelleen kuin nenä päähän. 


Tänään sitten otimme ensimmäiset laukkapätkät yli kuukauteen. Epäilyistä huolimatta sieltä nousi laukat molempiin suuntiin ilman mitään epäpuhtauksia! En uskaltanut ottaa kuin yhdet pitkätsivut kumpaankin suuntaan, mutta olo oli kun lottovoittajalla. Ehkä Kalle kuntoutuukin takasin normaaliin käyttöön eikä tarvitse vielä luopua.  En kuitenkaan uskalla vielä innostua liikaa, mutta eletään päivä kerrallaan.  Tästä eteenpäin lisätään laukkaa päivärytmiin aina pikkuhiljaa enemmän ja enemmän ja seurataan reagoiko jalat. Poni ainakin liikkuu innokkaasti hyvällä fiiliksellä.


9 kommenttia:

 1. Toivottavasti Kalle kuntoutuisi hyvin ja teillä olisi vielä pitkä yhteiselo edessäpäin!
  Muistan kuinka hermoja raastavaa kuntouttaminen aina oli, eikä meillä Ventan kanssa ollut onnea lainkaan mukana... Loppu onkin jo historiaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa vähänaikaa sitten luin sun ja Ventan tarinaa kuntoutumisesta aina sinne hankalaa viimeiseen päätökseen asti. :( Väkisin tässä itsekkin rupeaa miettimään, että millon on aika päästää irti sen julman päätöksen levätessä omissa käsissä. Toivotaan, ettei ihan vielä.

   Poista
 2. Kallehan ei mikään hirveen vanha ole ja ihan mahdollista sen on tästäkin toipua, toivottavasti toipuukin! Oon vaan ihmetellyt kun välillä saan sun postauksista sellasen kuvan että heppa olis jo jotenkin mennyttä kalua, onko sillä jotain muitakin terveysongelmia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallella ei ole muita terveysongelmia. Olen tehnyt päätöksen, ettei Kallen tarvitse kärsiä kivuista päivääkään omistuksessani. Jalkavaivat ovat valitettavan yleisiä entisillä ravureilla ja hevonen on kuitenkin luotu liikkumaan. Kirjoitan mielummin hieman negatiiviseen sävyyn, ettei mahdollisen takapakin tullessa harmita läheskään niin paljon. Toivottavasti saat kiinni ajatuksestani :) Toivotaan että hevonen paranee kun tuntuu olevan tosi turhautuneen oloinen kevyellä liikunnalla.

   Poista
 3. Oho, jotenkin olin ollut täysin pimennossa, että Kalle on sairastellut. Voi harmi, mutta eiköhän se siitä kuitenkin kuntoonnu, peukut pystyyn ! :) Tuutko muuten pikkujouluilemaan vkloppuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaa, että paranee :) Pikkujouluihin oon tulossa mutta tuun kyllä ihan autolla vaa :D

   Poista
  2. Hahah joo mäkin tuun autolla :D

   Poista
 4. Kyllä kalle paranee! :) Itse olen myös punniskellut entä jos Hugolla menee jalat rikki eikä siitä ole enää kuin seurahevoseksi. Luultavasti silloin lyön sen kuoppaan. ei se ole järkevää hevosenkaan kannalta, että muut ovat ajettavana/ratsastettavana eikä hevonen itse saa liikkua :( Hyvää joulua ja kuntoutumista!
  Toivottaen Noora ja Hugo-laama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Nää on kuitenkin onnellisimpia kun saa liikkua eikä vain seistä tarhan nurkassa :(
   Hyvää joulua teillekkin :)

   Poista