tiistai 28. huhtikuuta 2015

Päivi "Pake" Kinnusen kouluvalmennus

Korkattiin huhtikuun alkupuolella kouluvalmennukset pitkästä aikaa. Postaus tulee hieman myöhässä, pahoittelut siitä. Suunnaksi otimme Tikkakosken ja tutun valmentajan eli Paken. Tätä valmennusta odotettiin kauhunsekaisin tuntein sekä hevosen, että kuskin lipsuneen otteen vuoksi.

Valmennuksen aiheena oli onneksi perusratsastus temppujen sijaan. Työskentelimme aluksi käynnissä ratsastaen ensin pituushalkaisijalle, siitä väistö uralle, voltti ja avotaivutusta pitkänsivun loppuun asti. Tämä harjoitus korosti Kallen tämänhetkistä jäykkyyttä ja hitautta pohkeelle. En meinannut saada millään rentoa taivutusta ja väistötkin oli ihme säätämistä.  Samaa harjoitusta tehtiin kumpaankin suuntaan ensin käynnissä ja sitten ravissa. Ravityöskentelyssä poni rupesi vertymään pikkuhiljaa ja sieltä tulikin muutama kiva pätkä.

Laukkaa työstettiin pääty-ympyrällä väistättäen takaosaa ulos. Näin haettiin mahdollisimman tasatempoista ja laadukasta laukkaa. Pake kehui Kallen laukkaa ja yleistä olemusta pitkästä sairaslomasta huolimatta. Tilanne ei ole kuulemma niin lohduton miltä se tuntuu tällähetkellä. Otettiin laukkaa vielä volteilla, jotta saatiin hevoset varmasti läpi asti ja taipumaan rehellisesti myös rungostaan. Alla pieni videokooste valkasta, josta näkyy aika hyvin tehdyt tehtävät. Seuraava valmennus onkin parin viikon päästä ja toivottavasti päästään jatkamaan siitä mihin jäätiin.
1 kommentti:

  1. Mites kallella, sinulla ja romeolla pitkästä aikaa menee? Ainakin siskosi osti sen issikan, ootko ratsastellut sillä?

    VastaaPoista