tiistai 1. marraskuuta 2011

Kysymyksiin vastaukset

Oletko itse kouluttanut Kallen?

Pääosin kyllä. Satulaan totuttamisen hoiti ammatti-ihminen, mutta muuten ollaan kahdestaan aika hyvin pärjätty. Tottakai asioita ollaan hiottu tunneilla opettajan silmän alla, mutta viimeaikoina uusia temppuja ( laukanvaihdot yms) olen itse opettanut.


Kerro kallen erikoisia piirteitä/tapoja?

Kalle ei suostu syömään vaaleaa leipää! Erikoisia tapoja ei tule muita mieleen kun nykyään poni on opetellut pienillä esteillä pukittamaan esteen jälkeen. Tekee sen kuitenkin " pilke silmäkulmassa", joten ilmeisesti protestoi liian helppoja tehtäviä. Kun esteet nousee ongelma katoaa.

Millaiset tavoitteet sulla oli kun kallen olet saanut? onko tavoitteet muuttuneet ajan myötä? miten? 

Kun sain Kallen päätavoite oli, että pääsen joskus ratsastamaan turvallisesti joka tilanteessa ja harrastaminen olisi hauskaa. Tavoitteet muuttuivat kun selvisi miten nopeasti poni uutta oppi ja miten paljon kapasiteettia sillä ex-ravuriksi on. Asetin tavoitteeksi, että joskus starttaamme koulussa helppoa A:ta seuratasolla ja esteitä 100cm aluetasolla. Esteiden tavoite on hoidettu, mutta koulu menee ensi kesälle. Tavoitteena olisi vielä joku helppo kenttäluokka käydä kokeilemassa.

Millaisena näet Kallen ja siun tulevaisuuden?

Tulevaisuudesta ei voi koskaan olla varma, mutta olen päättäny pitäväni Kallen loppuun asti. Kuitenkin monen mutkan kautta siitä on kuoriutunut elämäni hevonen, enkä halua siitä luopua. Tulevaisuudessa emme lähde enään kilpailemaan vaativampia luokkia ( paitsi se yksi helppo A), mutta harrastamme siinä missä nytkin jotta molemmilla pysyisi mieli virkeänä.

Millaisia tavoitteita teillä on ratsukkona, entä siula itellä?

 Tällähetkellä suurin tavoite ratsukkona on näyttää ihmisille, että sen entisen ravurin kanssa voi harrastaa ihan samalla tavalla kun puoliverisen. Myönnän ettei mitään kansainväistä hyppääjää ex-ravurista saa, mutta harrastamiseen on kyllä todella mukava kaveri. Omana tavoitteena on Kallen jälkeen ottaa esim ylläpitoon opetusmestari esteille, että pääsisin muutaman helpon kansallisen luokan hyppäämään. Tavoitteena on startana joskus kansallisella tasolla 120cm luokassa.


Jos voisit vaihtaa hevosta, kenen hevoseen vaihtaisit ja miksi?

Hmm tämä on haastava! Jos pakko olisi hevosta vaihtaa, ottaisin itselleni ehdottomasti erään tilastoruunan. Kyseinen hevonen on aivan mahtava ja olen sitä aina kesäisin käynyt Kuopiossa moikkaamassa.Turvallisesti tuli hypättyä 110-120 tehtäviä ja hevosen haastava luonne opetti paljon. Harmikseni kyseinen hevonen myytiin pilkkahintaan, joten sitä tuskin enään nään. Kuvassa Kallen kanssa kyseinen ihanuus.


Mitä pidät tärkeänä ratsastuksessa? 

Mielestäni tärkeintä ratsastuksessa on, että se on hauskaa. Onhan se uskomaton tunne kun yli 500 kiloinen eläin tekee niinkuin tälläinen ruipelo pyytää! Tärkeää on myös, että ratsukon yhteistyö saadaan mahdollisimman toimivaksi, ettei harrastamisesta tule pakkopullaa. Minulle ei ikinä ole ollut tärkeintä menestyminen ja voittaminen, vaan hevosen kanssa yhteistyön tekeminen ja sen hiominen.


Muita kuulumisia senverran, että ilmoittauduin kauden viimeisiin estekisoihin, jotka ovat sunnuntaina. Mennään vain alue 90cm, jotta saadaan kaudelle mahdollisimman mukava päätös.

3 kommenttia: