tiistai 29. lokakuuta 2013

Tuomas Jauhiaisen estevalmennus 25.10

Meillä on kotona netti temppuillut, joten pääsen nyt vasta tekemään raporttia viime perjantain estevalmennuksesta.  Koutsina toimi super Tuomas ja kyseessä oli Polleparkissa järjestetyt aluevalmennukset.

Valkka aloitetiin tekemällä tehtävää, jossa toiselle pitkälle sivulle tehtiin ravissa avotaivutusta ja voltti. Päätyyn laukassa ympyrä ylittäen puomi ja toiselle pitkälle sivulle aaltoväistö ravissa. Toiseen päätyyn vielä käyntiin siirtyminen. Tällä tehtävällä haettiin hevosia kontrolliin ja avuille. Hypyt aloitettiin suoralla suhteutetulla, jossa oli kolme estettä. Väleihin otettiin aina 4-6 laukkaa kerrasta riippuen.Alkuverkan jälkeen tultiin pystyä ja okseria kahdeksikolla. Tarkoituksena oli tuoda hevonen mahdollisimman vähäeleisesti ja rauhassa oikeaan ponnistuspaikkaan. Tultiin muutama toisto ja viimeisellä kerralla esteitä hieman nostettiin. Saatiin pääosin siistejä lähestymisiä ja laukat vaihtuivat.


 

Lopuksi tultiin vielä innaria, jonka perään kaksi laukkaa ja okseri. Muiden piti arvostella istuntaa ja eleettömyyttä. Jokainen tuli kaksi kertaa putkeen ja viimeisellä kerralla okseria nostettiin. Esteet eivät olleet kovin isoja, koska teemana oli enemmän tekniikka kuin esteiden koko. Sain muilta kehuja hyvästä pitkästä myötäyksestä ja siististä istunnasta esteillä. Jee!

Kokoinaisuudessaan saatiin taas tosi hyvää ja kannustavaa palautetta. Kalle toimi tosi hyvin, vaikka meidän ryhmässä oli paljon kokeneempia kuin me. Ponin asenne sai kehuja ja kuulemma kaikkien estehevosien pitäisi olla juuri yhtä rehellisiä ja yritteliäitä kuin Kalle on.  Super hevonen ja valmennus kaikinpuolin :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Satuin vahingossa löytämään blogisi ja huomasin, että hevosesi muistuttaa tosi paljon omaani ja onkin sille sukua. Hienoa nähdä, miten täydellisiä monitoimijälkeläisiä Ideal du Gazeau on tuottanut sukupolven päähän. Ota yhteyttä jos haluat nähdä kuvia minun versiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluan nähdä! :) sähköpostiin nobba93@hotmail.com voi laittaa. IDG on kyllä jättänyt monta hienoa jälkeläistä.

      Poista