lauantai 21. maaliskuuta 2015

Heppamokat


En yleensä tälläisiin haasteisiin ota osaa, mutta kerta se on esimmäinenkin! Blogitallilla on haaste käynnissä, jossa tulee postata parhaimmat heppamokat. Palkintona on pari lippua Tampereen heppamessuille. Jokainen lajia yhtään pidempään harrastanut tietää, että hevosten kanssa sattuu ja tapahtuu. Tässä siis parhaita paloja meidän yhteisiltä vuosilta!


Muistan innareiden ja sarjojen olleen pitkään meidän murheenkryyneinä. Kalle joko hyppäsi useamman esteen okserityyppisesti tai muuten räpelsi omiaan väleissä. Ylläolevassa videossa todistusaineistoa kuinka hommat hoidettiin Heppahovin estevalmennusleirillä vuonna 2010. Kuva taas on meidän ensimmäisistä aluekisoista, jossa Kalle päätti hoitaa 2 laukan sarjan vain yhdellä. Alkuaikoina treeneissä sarjat usein hypätiinkin innareina eikä maltettu millään ottaa laukka-askelta väliin. Treenillä ja välejen pidentämisellä saatiin onneksi ihmeitä aikaan.


Palkintojenjaot ovat olleet toinen paikka, jossa on sattunut ja tapahtunut. Usein ruusukkeita odottaessa Kalle on steppaillut ja yrittänyt lähteä kunniakierrokselle ennen aikojaan. Viimein kun sinne asti on päästy, tuloksena usein pukkilaukkaa tai ravuriravia. Muutamissa aluekisojen palkintojenjaoissa ollaan hilpeyttä aiheutettu menemällä enemmän ravia kuin laukkaa. Ja Kallen rotuhan oli?!
Viimeisimpänä "mokana" Kalle on hauskuuttanut lennokkailla laukanvaihdoillaan. Vaihtoja opettaessa vaihto tapahtui aina mojovan pukin kautta. Nykyään vaihto tapahtuu etupään huitoessa ilmaan samalla kun takapää räpeltää missä sattuun. Ei ehkä mitään hienoja kouluratsastusvaihtoja, mutta tästä noustaan vielä ja katsojilla on ainakin ollut hauskaa!

Toki tippumisiakin on tullut videolle, mutta päätin jättää ne postauksen ulkopuolelle. Usein tippumisia on sattunut esteillä kiellon tai liian voimakkaan hypyn takia.  Mitä mokia sinulle on tapahtunut hevosten kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti