maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kuulumisia ja pohdintaa

Täällä Keski-Suomessa on ollut nyt tosi hiostavan kuuma ilma muutaman päivän. Paarmat hyökkäävät hevosien kimppuun heti kun laittaa pihalle eikä mitkään myrkyt tunnu tehoavan. Ratsastaminen on ollut yhtä tuskaa puolin sekä toisin, joten siksi tällä on ollut hiljaiseloa. Ollaan lähinnä maastossa tehty mäkitreeniä ja kentällä fiilistelty kaikkea meille helppoa. Hypätty ei olla kisojen jälkeen ollenkaan. Tuntuu, että kentällä sulaa ja maastossa öttiäiset hyökkää kimppuun. Argh.

 
Ajankuluksi olen eksynyt pitkästä aikaa selaamaan vihreää sivustoa. Siellä oli yllättäin tappelua lämminveristen toimivuudesta ratsuina ja kisakavereina. Olen yrittänyt välttää niiden lukemista, mutta joku oli Kallenkin sinne linkittänyt joten nyt annan oman mielipiteeni asiaa kohtaan. Henkilökohtaisesti en enään mieti meneväni entisellä ravurilla, vaan ratsastan ponia niinku mitä tahansa ratsua. Suoritetaan samanlaisia tehtäviä ja vaadin ihan yhtä paljon kun muiltakin. Miksi pitäisi ratsastaa eri tavalla jos hevonen toimii niinku perus ratsutkin?

 
Valitettavan usein lämppäreillä hypätään/ yritetään hypätä liian isoja esteitä.  Olen itse ottanut sellaisen kannan, että heti kun ratakorkeus on kunnossa niin voidaan tulla yksittäisenä max 20cm isompaa. Eli olen hypännyt nyt 100cm rataa ja hyvillä mielin yksittäisenä 120cm. Kuitenkin rakenne ottaa väkisin jossain vaiheessa vastaan ja kovin isot esteet eivät ole realistisia. Poikkeuksia toki löytyy, mutta näin yleisellä tasolla ajateltuna. Itse en ainakaan koe tarpeelliseksi hypätä isompaa :)


Kisaamisesta sen verran, että mielestäni kisata saa ihan minkärotuisella hevosella tahansa. Kisakorkeuden pitää kuitenkin olla ratsukolle mahdollinen ja molempien pitää tykätä touhusta. Miksei lämppäriä saisi viedä kisoihin, jos se nauttii siitä? Jokainen joka on meidät kisoissa nähnyt varmaan on huomannut, ettei poni tarvitse pahemmin esteille pakottaa. Toinen on aina niin innoissaan menossa, joten kuskin ei tarvitse kuin vikistä kyydissä ;)

 

 
Tälläistä tekstin oksentamista tälläkertaa. Ei tällä postauksella ollut oikein muuta loogista sanomaa kun nauttikaa hevostenne seurasta ja tehkää asioita mistä tykkäätte muiden mielipiteistä huolimatta :) Niin mekin ollaan tehty ja tehdään jatkossakin!

8 kommenttia:

 1. Täysin totta! Itse olen myös yrittänyt nyt välttää noita lv -keskusteluiden lukua, koska ainahan siellä sota syttyy. Kaiken lisäksi ainakin mulle tulee yleensä huono fiilis niitä lukiessa. Hevonen se on ex -ravurikin, nykyään vaan katsotaan aika happamasti meitä lv ihmisiä, ihan kuin ratsastaisi sekasikiö mutaatiolla kuin hevosella, koska ratsastama hevonen sattuukin olemaan kauhistus sentään, lämminverinen ja vieläpä entinen ravihevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikai! Ja kun yleensä ne ravurinraadot tykkäävät siitä estehommasta ennemmän kuin moni ratsu. Meidän alueella kun kattoo muutaman estehepan ilmeitä radalla niin huhuh. Kalle kuitenkin tykittää menemään korvat hörössä ja se on pääasia :)

   Poista
 2. Hieno uusi banneri ja täysin totta tämäkin teksti! :)
  Mekin ollaan Majurin kanssa tultu hulluksi noiden ötököiden takia! Ei meinaa ratsastuksesta tulla mitään, kun koko ajan joku syö jostain. Ja ne paarmatkin on niin hiton isoja että huhhuh! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kun niitä ei tuu yks kimppuun vaan lauma :D Siinä sitten yrität mennä täysiä karkuun kenttää ympäri.

   Poista
 3. Minusta on ihanaa ja loistavaa, miten Kallen kanssa olette niin upea ratsukko -rodusta viis. Oikeastaan pitäisi saada lämminverisen rotu asiaksi, joka nostaisi arvostusta, eikä tuollaista kummallista sekametelisoppaa :). Enemmän vaan iloisia ja terveitä lämminverisiä kilpakentille, sitä mieltä minä olen :D! Minusta Kalle on juuri noin upea esimerkiksi juuri sen takia, että se on lämminverinen ja oma persoona ja yksilönsä -ei sen takia, että se täyttää jotkin ratsukriteerit ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos jälleen piristävistä sanoista :)

   Mutta hei pakko jotain on sorsia, ettei ratsastusharrastus olisi kaikille liian kivaa. Entiset ravurit ovat helppo kohde koska ne vievät tätejen kisahepoilta ruusukkeet ;)

   Poista
 4. En anna itseeni oikeastaan häiritä tuon lv-vaahtoamisen. Itse olen säästynyt siltä ihan täysin, toki ihmiset katsoo vähän kieroon kun sanoo että omistan hevosen ja tarkentaa että lv:n, mutta en anna häiritä. Toiset pitää suoraan minua jotenkin "köyhänä" kun ei ole hyvää hevosta ostanut tai "osaamattomana" kun puskailen vain lv:llä. En vaan itse ole pitänyt itseäni mitenkään toisia huonompana..

  Vaan tämä ainainen llv-nujuaminen ei tule koskaan loppumaan. Pääasia että harrastaa harrastustaan siten kun haluaa, sen hevosen kanssa jonka haluaa. En itse vaihtaisi esimerkiksi Noisua pois mistään hinnasta - se on niin iso osa minun elämääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep täälläkin on yritetty välttää keskustelujen lukemista, mutta välilä sinne tulee eksyttyä. Kallekin meidän perheeseen tuli hakattuna ja tavallaan "pelastettiin" se, joten taustalla ei todellakaan ollut raha. Samanverran tallivuokriin menee rahaa olisi hevonen mikä tahansa.

   Noisua ei saakkaan vaihtaa koska se on niin upea tapaus :)

   Poista