keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Päivä tallilla

Mulla on kauhee morkkis kun en ole päivitellyt pitkään aikaan kunnolla, joten tänään päätin tehdä viimein päivä tallilla-postauksen. Toivottavasti pidätte!

Kalle ei ole täyshoitotallilla, joten ensimmäisenä vuorossa on aina karsinan siivous. Tallin omistaja oli kanssa tallilla, joten siivottiin porukalla kaikki neljä karsinaa. Yleensä siivoan vain Kallen, mutta välillä autan ja siivoan esimerkiksi yhden ylimääräisen. Meillä toi touhu ei ole niin tarkkaa ja toisia autetaan. Voin aina hyvillä mielin lähteä reissuun kun tiedän, että poni hoituu. Yksi parhaista asioista pikkutallissa!


Kun karsina on siivottu laitan sinne aina valmiiksi iltaa varten siivun heinää. Talvikaudella meillä hepat otetaan sisään siinä 4-5 aikaan ja iltaruuat annetaan kuuden maissa. Pojat saa viimeisen kerran heinää siinä 9-10 välillä, joten syötetään vähän kerrallaan.


Kun prinssin kuninkaallinen yksiö on putsattu laitan iltaruuan valmiiks turpoamaan. Siihen tulee:

 desi pellavaa
 mitta valkosipulia räkäisyyden takia
kauha kivennäistä


Tässä vaiheessa haen aina ponin käytävälle kuntoonlaittamista varten. 


Toinen oli sitten ottanut mutakylpyjä Nipsun kanssa, joten harjaamisessa kului hetki. Ihan täysin puhtaaksi sitä ei tietenkään saanu mutta lopulta päädyttiin tähän


Sitten suojat jalkoihin, penkki selkään ja suitset päähän. Nyt laitoin suuhun rollerit, koska oli viimeksi vähän hidas kädelle kumikuolaimella. Älkää järkyttykö mun asuvalinnasta, koska ulkona satoi vettä. Meinasin jättää kuvan julkaisematta ettei mun varusteurheilija-imago kärsis mutta olkoon. Naamaa piti ylivalottaa kun se oli ihan turpeessa. (Annoin vaan pari pusua t. Kalle)

 Satula Wintec
Jalustimet Sprenger
Suitset, jalustinhihnat ja suojat Hööks
Satulahuopa Eskadron
Romaani Mattes 
Satulavyö Horze
  
Kypärä ja takki Horze
Housut Eurohunter
Hanskat Roeckl 
Sukat joku euroshopper? en tiiä

Suunnattiin siis tihkusateesta huolimatta maastoon. Käytiin kiertämässä punavuori ja siihen kuluu yleensä 45min-1h. Nyt meni enemmän aikaa kun joku tyhmä oli ajanut sinne soraa :( Mentii pääosin ravia ja yksi pidempi intervallilaukka. Ponskille tuli kuitenkin ihan hiki.

Ratsastuksen jälkeen varusteet pois ja niiden huoltaminen. Laitoin Kallelle selkään arnikaa ettei menisi jumiin.


 Sitten harjaus ja fleecevuorellinen sadetakki niskaan. Innostuin vielä tekemään melassivettä. Se on ponin suurinta herkkua ja okeiokei annoin vielä "pari" porkkanaa. Onhan se mamman lellipentu.


Kun hevonen on hoidettu lakaisen vielä molemmat käytävät ja laitan iltaruuat ja aamuruuat valmiiksi. Tässävaiheessa pellava on aina turvonnut.

  
Siihen lisätään vielä siis :

 Puoli litraa prixiä

 Puoli litraa kauraa

Aamuruoka on täysin sama, mutta ilman pellavamössöä

Sitten heitin vielä hepoille päiväheinät ja lähdin kotia kohti. Tässä vaiheessa aikaa oli kulunut noin 2,5h.
   

4 kommenttia:

  1. meiänkin tamma tykkää kauheesti tosta melassista (ravitreenien jälkeen annettu aina sitä sankollinen) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melassivesi on ihan parasta meidänkin mielestä :D Menisi litratolkulla jos vain antaisi :p

      Poista