keskiviikko 2. tammikuuta 2013

You say goodbye 2012 and i say hello 2013

Vuosi vaihtui omalta osaltani rennosti kavereiden kanssa juhliessa ja raketteja ampuessa. Tai lähinnä muut ampuivat, koska en itse uskalla :D Kalle ei pahemmin raketeista stressaa koska talliin ei kovin hyvin pamahdukset edes kuulu. Roomeo otti tosi paljon itseensä ja saa nähdä mitä rauhottavia hommaan sille ensi vuodeksi. Menee vähän ohi aiheen, mutta katsokaa miten hienon tempun se eilen oppi!


Nyt näkee kaikissa blogeissa ensi kauden tavoitteita, joten avaan meidänkin teille hieman. Suurin tavoitteista on ollut jo monena vuonna, että saan pidettyä Kallen terveenä, onnellisena ja motivoituneena työntekoa kohtaan. Tänä vuonna siihen keskitytään edelleen ja samalla kiinnitän huomiota enemmän hevosen lihashuoltoon ja jalkojen hoitoon. Olen ollut niissä aina tarkka, mutta nyt taas kun vanhenetaan vuodella niin siitä ei ainakaan ole haittaa.


Kouluratsastuksessa keskitytään mukavuusrajan ulkopuolelle menemiseen. Minulla on ollut taipumuksena päästää meidät vähän liian helpolla, joten tänä vuonna keskitytään vaikeampiin asioihin. Työn alle pääsevät keskiaskellajit, sulkutaivukset ja ylipäätään kouluratsastuksen treenaaminen kunnolla vähintään kaksi kertaa viikossa. Takaosaan haetaan lisää voimaa nopeatempoisten siirtymisien avulla ja talvikaudella hangessa. Tavoitteena on käydä muutamat koulukisat ja ehkä käydään kokeilemassa jokin helppo alueluokka. Päätavoite on kuitenkin mennä seurakisoissa Helppo A hyväksytysti.


Esteratsastuksessa jatketaan kilpailemista aluetasolla max 100cm luokissa. Kallella löytyisi ponnua 110cm asti ratana, mutta en nää mitään järkeä lähteä yrittämään kuskin rimakauhun takia. Tavoitteena on myös käydä estevalmenuksissa (Tuomas Jauhiaisen ainakin) kyytejen onnistuessa. Kilpaillaan rennosti ja tavoitellaan siistejä ja hallittuja suorituksia myös niiltä teknisemmiltäkin radoilta. Salaa olen haaveillut HIHS:in amatöörisarjasta, mutta se varmaan jääköön haaveeksi. Teknisesti meillä on hyvätkin mahdollisuudet koska 90cm ei ratakorkeutena ole mikään ongelma, mutta en taida jaksaa sitä hullunmyllyä mitä entinen ravuri saisi siellä aikaan ;)Itselleni olen asettanut tavoitteeksi istunnan kuntoon saamisen. Varsinkin esteillä jalka vaeltaa vähän siellä sun täällä, mutta eiköhän valmennuksien ansiolla saada asia korjattua. Pyrin raahautumaan pari kertaa viikossa salille, jotta saisin hyvällä lihaskunnolla helpotettua keskivartalon hallintaa ratsatuksessa. Jos satunnaisesti kävisi hölkkäämässä ei siitäkään varmaan haittaa olisi... Kuitenkin tavoitteista tärkein on opetella kuuntelemaan hevosta entistä paremmin ja reagoimaan sen antamiin signaaleihin herkemmin.  Vuonna 2013 Kalle on edelleen tärkein asia mun elämässä ja kaikki muu tulee toisena perässä. :)8 kommenttia:

 1. Lähde vaan HIHS:iin, näytätte niille miten ravurit kulkee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep samaa mieltä! Sinne vaan :)

   Poista
  2. Hui kauhee :D Voishan tuota laittaa hakemuksen vireille huvikseen ja katsoa miten käy...

   Poista
 2. Mäkin oon kovasti ton HIHS:in kannalla Norppa ;) Ja taas jälleen olet kyllä mun idoli noissa tavoitteissa, pitää hevonen terveenä, onnellisena ja motivoituneena.. :) Nimimerkillä haluan kuulua ravuritiimiin ja saada Poppelista yhtä toimivan ku Kallekalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poppelista tulee varmaan yhtä hieno ellei hienompi kun Kalle :) Sille pitää antaa vaan aikaa että hirvestä kuoriutuu ööö tykkihirvi :D

   Poista
 3. Mietin tässä samaa ku muut, että miksi ette lähtisi HIHSiin? Sinne vaan voittamaan! ;)

  Mullakin on aina tota samaa vikaa, että pysyn vähän liikaa niissä helpoissa asioissa. Pitäisi vaan jaksaa ja uskaltaa mennä sen mukavuusalueen ulkopuolelle :)
  Mutta hyvät tavoitteet teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä paskamyrskyä suomeks sanottuna mitä siitä seurais :D Ht.netti ois varmaan viikon ihan sekasin :p

   Kyllä se motivaatio tulee sieltä kun kehittymistä huomaa, mutta se alku on kaikista vaikeinta. Mäkin oon niin laiska että en millään viittisi tehdä mitään vaikeaa kun helpommallakin voi selvitä :)

   Poista
 4. Oi oon oottanu taas näitä postauksia ja kiva uus ulkoasu =)

  VastaaPoista