sunnuntai 5. elokuuta 2012

Maybe the diamonds are not for everyone

Tänään on se päivä kun ollaan oltu Kallen kanssa kavioliitossa 9 vuotta. Aika on kulunut siivillä enkä vieläkään sisäistä, että meistä molemmista on tullut vanhoja. Enään ei ole Nora 10v ja Kalle 6v vaan Nora 19v ja Kalle 15v. Nuori tyttö sai tasan yhdeksän vuotta sitten hakatun ja hullunleiman saaneen entisen ravurin omakseen ja tässä ollaan. Kukaan ei sillon uskonut että meistä koskaan tulisi yhtään mitään mutta palaataanpa ihan alkuun.


" Joku kaunis päivä toi hevonen tappaa ton tytön"
" Teistä ei koskaan tule mitään"

Pieni tyttö ei tajunnut miten paljon hevonen tuo mukanaan. Iloa, surua, vastuuta ja ennenkaikkea miten paljon vaivaa pitää nähdä ennenkuin hevosen saa luottamaan itseensä. Siitä pitää saada ystävä. Se ei ymmärrä mitä haluat ennenkuin opit kertomaan sen tavalla jonka pystyy ymmärtämään ja sisäistämään. Tuntihepat ovat turtuneet pikkutyttöjen kiusaamiseen mutta Kalle oli jotain aivan muuta. Herkkä, impulsiivinen mutta pitkän työstämisen jälkeen äärimmäinen halukas tekemään ihmisen kanssa töitä. Menneisyydestä huolimattakin.


Lukuisat kerrat tulin kotiin itkien kun mikään ei suju ja tuntuu kuin Kalle olisi ollut kuuro kaikille avuille. Ratsastamisesta rupesi tulemaan vaarallista kun ainoa vaihde mikä löytyi oli karkuun ja kovaa. Kipeä hoitamaton suu oli osasyy ja ennenkaikkea äärimmäisen kova kilpailuvietti. Rupesin pelkäämään omaa hevostani. 


Kaikki kuitenkin loksahti paikoilleen. Rupesimme luottamaan toisiimme ja ryhdyimme kasvamaan yhdessä. Ratsastaminen rupesi sujumaan ja opimme nopeasti uutta. Ilmeeseen syttyi se tuttu pilke, joka on siellä ollut nyt jo monta vuotta. Lähdimme kohti uusia haasteita. Ensimmäiset estekisat, ensimmäinen ruusuke, ensimmäinen maastolenkki ilman ryöstämisen pelkoa ja ensimmäinen kerta kun tutuksi tullut hörähdys kuului portilta. Se pirulainen onnistui sittenkin viemään paikan sydämmestäni.


Monesti on tullut mietittyä miten juuri tämä hakattu ravurinraato päätyi meille ja miten siitä tuli elämäni hevonen. Osasyynä on varmasti se ylempänä mainittu yhteenkasvaminen. Olen päässyt Kallen kanssa ripille ja nyt viimeisinpänä ylioppilaaksi. Meidän porukkaa koeteltiin kovasti kun isäni kuoli neljä vuotta sitten. Niin tyhmältä kun se kuullostaakin juuri tuo karvakorva auttoi mua selviämään ja jatkamaan eteenpäin. Ilman sitä olisin jäänyt sänkyyn makaamaan.


Nyt yhdeksän vuotta myöhemmin mitä muuta on jäänyt käteen kuin 51 ruusuketta, 6 pokaalia ja 4 mitallia? Ne kaikista parhaimmat muistot. Antaa tätejen tuijottaa kisoissa ja hevostalli.netin haukkua, koska ne ei tiedä puoliakaan. Niille Kalle on vaan se rasittava ravuri joka menee nelitahtista laukkaa kisoissa vieden ruusukkeet muilta. Mulle se on ystävä ja tukipilari. Sille mä kuiskin kaikki murheeni ja se kiltisti kuuntelee ja painaa päätä syliin.


In the morning when I wake up
You're the first thing that I think of
I can make it through anything
Knowing that I've got you.
In the morning when I wake up
Nothing else can take the place of you
And I know this sounds crazy, but

I don't know where this is

I don't know what I'm in
I can't see down the road
But it don't matter long as I got you

Kiitos menneistä vuosista ja mä toivon, että edessä on vielä yhtä monta

ps. kisapostausta huomenna

18 kommenttia:

 1. voi norppa ihana postaus ja meinasin ihan itkeä :D t. Gimma K
  ootte ihan terästä yhessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa kuinka mä vollotin kun kirjoitin tätä. Team ravuri kiittää <3

   Poista
 2. Ihanan ihastuttava postaus! :) Vau, teillä on hieno taival takana, ja lisää edessä! ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana postaus! :) Onnittelut teille yhdeksästä vuodesta, olette täydellinen pari <3

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus, 9 vuotta on todella pitkä aika :) Olisi kiva kuulla tarkemminkin teidän matkastanne tähän päivään asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuntuu että se on mennyt uhan älyttömän nopeesti :D Meidän viime vuosipäivänä rustailin enemmän matkasta joten käy ihmeessä lukemassa http://flyingwithoutwings1.blogspot.fi/2011/08/i-got-to-know-that-this-thing-is-real.html :)

   Poista
 5. Aivan ihanasti kirjoitettu teksti! :) Onnea vuosipäivästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja naamakirjan mukaan sulla ja Sannilla on tänään! Onnea sinnekkin :)

   Poista
 6. Onnea yhdeksästä yhteisestä vuodesta! Se on hirmu pitkä aika! On mahtavaa nähdä miten olette kehittyneet yksilöinä ja yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinhän tuo tuppaa olemaan, mutta toivotaan että matka ei ole edes puolessa välissä vielä!

   Poista
 7. Oho, 9 vuotta jo! En jotenkin tajunnut että Kalle on niinkin pitkään jo ollut sulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää en mäkään sitä meinaa aina muistaa :D

   Poista
 8. Onpa sulla upea hevonen! Tosi koskettavaa tekstiä ja nyt tuli ikävä omaa pientä ravurinraatoa, senkin piti tappaa mut joskus mutta ei se ehtinyt. Onnea vietetyistä vuosista ja toivottavasti niitä on vielä paljon jäljellä, ootte upea pari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalle kiittää :) Ravurinraadot on kyllä parhaita! Kiitos piristävästä kommentista :)

   Poista